A MacBook-ok mind a mennybe mennek – ha itt javítják

Mit is csinálunk egy készülék Machibásodása esetén? A legkézenfekvőbbnek az tűnik, ha Macjavíttatjuk az iszereles.hu szervizében, de nyilván hosszabb ismertetésre kíváncsi az, akinek a MacBook-ja éppen nincs jó állapotban.

Mint azt az örök igazság kimondja „Amit használunk, az elkopik!”, nincs ez másképp a MacBook esetén  sem, működésében akkor is felléphetnek problémák, ha azt rendeltetésszerűen használjuk, ilyen tipikus példaként felhozható a por, mint hibaforrás. A por eltömítheti a hűtőbordákat és az így keletkező hő nem tud távozni, a gép felmelegszik, lelassul és a ventilátor is bekrepálhat ezáltal, jobb esetben csak zajossá válik. A hővezető paszta  kiszáradása is melegedést okozhat. Fokozott igénybevétel miatt, más alkatrészek is meghibásodhatnak. Folyadékkáros is lehet a készülékünk vagy akár egy kis alkatrész hiba is fennállhat, akkor is érdemes felkeresni a MacBook szervízt.

Egyéb gyakran előforduló hibák között szerepel még MacBook esetén az indulási probléma, ami nem más mint, bekapcsoláskor nem hallani a szokásos hangot, illetve a ventilátor hangját, merevlemezt, valamint semmi olyan jel, jelzés nincs, ami a bekapcsolás tényét visszaigazolja. Ekkor a hiba oka valószínűséggel nem szoftveres.

Preventív módon érdemes a MacBookot évente egyszer egy szakszervízben átnézetni, hogy hozzáértő kezek kezelésbe vegyék és a mennyekbe juttassák és ne akkor derüljön ki a baj, amikor esetleg már menthetetlen a készülék állapota.