A fájdalomtól a fittségig: sportrehabilitációs utam a Lamirisnél

Gyakran előfordul, hogy bár az egészségünk megőrzése fontos számunkra, az időnk nagy részét saját magunk és a tudatos testmozgás helyett más teendők kitöltik. A fitnesz és jó megjelenés iránti vágyunk gyakran sürget minket, hogy időt szakítsunk az edzésekre, ám a nyújtás és a regenerálódás gyakran háttérbe szorul. Saját tapasztalatomból tudom, hogy ez nem csak elmélet: a megfelelő nyújtás elhanyagolása komoly következményekkel járhat.

Egy futás során éles, késhez hasonló fájdalmat éreztem a csípőmben, amely minden lépésnél felszúrt. Hűtéssel és napi nyújtással próbálkoztam, de egy hét elteltével sem javult a helyzet. Orvosom pihenést javasolt, ám én, aki életem nagy részét mozgással töltöttem, tudtam, hogy a teljes inaktivitás nem megoldás. Ezért fordultam alternatív sportterápiához.

Nem egyszerű manapság olyan szakembert találni, aki elméletben és gyakorlatban egyaránt képzett, és aki a lazító technikák mellett a kinesiotape alkalmazásában is jártas. Egy sporttársam ajánlása nyomán a Lamiris weboldalát kerestem fel, ahol már a leírások is biztosítottak afelől, hogy jó kezekben leszek. A kezelési folyamat nem volt rövid, hiszen a nyújtáshiány miatt mikroszkopikus izomszakadások alakulhattak ki, de a közös munka a masszázsokkal, csontkovácsolással és a kinesiotape használatával végül teljes gyógyulást eredményezett.

Fontos volt számomra, hogy a terápia alatt sem kellett lemondanom a mozgásról. A kinesiotape alkalmazásának köszönhetően folyamatosan tudtam futni, falat mászni, és még egy Spartan Race versenyt is teljesíteni. A szalag és a precíz ragasztási technika rendkívüli támogatást nyújtott ebben.

Mindenkinek, aki sportsérüléssel küzd, bátran ajánlom, hogy látogassa meg a Lamiris.hu oldalt, foglaljon időpontot, és kezdje meg a rehabilitációt minél hamarabb. Mariann professzionális sportrehabilitációs segítséget nyújt, miközben lehetővé teszi a mozgás fenntartását. Bár a csontkovácsolás és a masszázs máshol is elérhető lehet, kulcsfontosságú a megfelelő terapeuta kiválasztása, aki gyakorlati tapasztalattal rendelkezik és nem csak elméleti tudásra támaszkodik. Ez a különbség gyakran döntő lehet a sikeres gyógyulásban.