Egy pályázat sikeressége

Azt gondolom, hogy ha a céges világban valaki kiejti a száján a pályázat szót, akkor sokaknak összerezzen az arca. Egyrészt azért, mert a pályázati kiírások hihetetlen lehetőségeket rejtenek mind eszközbeszerzés, mind munkaerő képzés, mind cégbővítés terén, azonban hihetetlen nehéz eljutni egy nyertes pályázatig, annál pedig talán csak egy nehezebb feladat léteik, tökéletes elszámolást leadni a nyertes pályázatokhoz. Persze ez fokozódik, hogy ha mezőgazdasági területen, az agrár szektorban tevékenykedik az ember, mert ebben az esetben az eszközök és gépek hihetetlen ára mellett csak fokozódik. Hogyan is tudna egy kisebb gazdaság vagy egy családi gazdasági közösség ma pályázat nélkül hozzájutni egy traktor vagy eke, esetleg egy altalajlazító vagy tárcsa beszerzéséhez? Nagyon nehezen.

Tudom jól, ugyanis mi az első traktorunkban bizony pályázat nélkül kellett hogy beszerezzük, és azt mondhatom, hogy még viszonylag jó értékek mentén, kevés hitellel sikerrel meg is oldottuk ezt. A későbbiekre azonban csak a pályázati lehetőségek maradtak, hiszen sajnos teljesen elköteleztük magunkat a hitellel és a költségekkel, ezért új beszerzést pályázat nélkül el sem lehetett képzelni a gazdaságunk számára. Ennek tükrében próbálkozásba kezdtünk. Tudtuk jól, hogy nem lesz könnyű elérni egy nyertes pályázatot, azonban reménykedtünk, hogy egyre jobban bele fogunk rázódni a pályázati anyagok elkészítésébe és benyújtásába és előbb vagy utóbb sikerrel fogunk járni.

Hála a jó égnek nem is gondoltuk rosszul. És ráadásul a pályázat mellé találtunk egy tökéletes csapatot is az Umwelt személyében, akik hihetetlen profi segítséget nyújtottak számunkra az új tárcsa beszerzéséhez. Ez a pályázat így lehetővé tette, hogy a jövőben már magunknak is meg tudjunk csinálni olyan feladatokat, melyeket régebben csak mások segítségével tudtunk megoldani. Hálás vagyok és remélem hogy a jövőben csak felfelé ível majd a pályája a kis gazdaságunknak.